GONCA KURİŞ’İ ÖLDÜRENLER ÖDÜLLENDİRİYOR

Mersinli kadınlar: “HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi’nin meclise girmesi vahim bir durum. Gerici politikalarına devam edecekler ama kadınlarda kazanımları ve hakları için mücadele edeceklerdir”

Mimoza Kadın Derneği Başkanı Çiğdem Göksoy, gençlerin ve kadınların seçim zamanı dirençlerini gösterdiklerini, birinci turda kazandıklarını ama iktidarın manipülasyonlarla istedikleri noktaya çektiklerini söyleyerek şunları aktardı, “Alınan oylarda kadınların etkisi büyük. Her yerde olduğu gibi Mersin’de de çok çalıştılar. Eşit temsiliyet açısından yeterli olmasa da Yeşil Sol Parti ve TİP gibi partilerin kadınları aday göstermelerinden dolayı kadınların temsiliyet oranı artıyor. Mersin Türkiye’nin mozaiği, her yerden göç alıyor ve AKP İslami yönden oy alabileceği adaylar gösteriyor. Gonca Kuriş’i Hizbullah katletti ve HÜDA PAR bu yapıyı terör örgütü olarak görmüyor. O dönemin cinayetlerini işleyenler bugün Cumhurbaşkanın kararıyla serbest kaldılar. O yüzden de aday belirlenirken stratejik davrandılar” dedi.
‘KADINLARI SAVUNMAZ HALE GETİRİYORLAR’
Yeniden Refah Partisi’nin de “Ahiret” vurgusuna değinen Göksoy şunları aktarıyor, “Yeniden Refah Partisi eğitime müdahale ederek ahirete yatırım yapacağını söylüyor. Bu söylemlerden çocukların da tehlikede olduğunu anlıyoruz. Kadınlar ve çocuklar üzerinden politika uygulayarak toplumu geriye götürmeye çalışıyorlar. HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi 6284 sayılı kanunu pazarlık yaptı ve bundan sonra da politikalar geliştirecek. ‘Sahipsiz kadınları sahipleneceğiz’ diyorlar. Kadınları hukuksal anlamda savunmasız bırakmak için her şeyi yapıyorlar. Şeriat yönetimini getirmeye çalışıyorlar. Yıllardır haklarımız için bedel ödüyoruz. O yüzden de kazanımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Sandıkların başında olacağız” dedi.

 

https://ekmekvegul.net/category/mersinden-kadinlar-degerlendirdi-tehlike-yakin-mucadeleye-sarilmaliyiz

Diğer Haberler