Mersin ve Tarsus Kadın Platformu: Uyuşturucu çetelerine, tecavüze geçit vermeyeceğiz

Tarsus’ta yaşanan cinsel istismar ve uyuşturucu çetelerine karşı kadınlar sokağa çıkarak, “Fuhuşa zorlanmaya, uyuşturucu çetelerine, tecavüze geçit vermeyeceğimizi ilan ediyoruz” diyerek, yetkilileri görevlerini yapmaya çağırdı.

Mersin ve Tarsus Kadın Platformu, Tarsus’ta yaşanan cinsel istismar ve uyuşturucu çetelerine karşı basın açıklaması yaptı.

Açıklama için Tarsus’a doğru yola çıkan kadınlar, Mersin çıkışında durdurularak GBT kontrolünden geçirildi. Duruma tepki gösteren kadınlar, kendilerine değil, tacizin, tecavüzün, kadın katliamlarının önüne geçilmesini istedi.

Tarsus Yarenlik Alanı’nda bir araya gelen onlarca kadın, sloganlar atarak kadın katlimlarına karşı sessiz kalınmaması çağrısında bulundu.

Mersin ve Tarsus Kadın Platformu adına açıklamayı okuyan Mimoza Kadın Derneği Başkanı Çiğdem Göksoy, kadınların yaşama hakkı ve güvenli bir yaşam için güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nin hükümet tarafından tek taraflı olarak fesih edilmesinin kadına yönelik her türlü şiddeti meşrulaştıran erk zihniyetini cesaretlendirmeye devam ettiğini belirtti.

Erk zihniyetin kadınları yoksullukla yüz yüze bırakıp zor koşullarda her türlü sömürüye açık hale getirdiğine dikkat çeken Çiğdem Göksoy, “Yoksulluğun kaderi kadınlara yüklendiği yetmiyormuş gibi güvencesiz ve yetersiz iş imkanlarının yoğun olduğu tarım sektöründe kadınlar her türlü şiddet ve istismara maruz bırakılmışlardır” dedi.

“ÇOCUKLARIN YAŞADIKLARININ İLK OLMADIĞINI BİLİYORUZ AMA SON OLMASINI İSTİYORUZ”

Tarsus’ta meyve sebze paketleme depolarında çalışan kadınlar ve çocukların uyuşturucu tacirleri ve çeteler tarafından hap, uyuşturucu maddeler verilerek, tecavüz edilerek fuhuşa zorlandığını vurgulayan Çiğdem Göksoy, şunları ifade etti:

“Kadın kurumuna başvurusundan sonra açığa çıkan T.nin uyuşturucu verilerek tehditle para karşılığında cinsel ilişkiye zorlanması ve halen soruşturma devam ederken dava bile açılmadan yeni bir olayla tekrardan Tarsus tarım sektörünün depolama alanında çalışan 15 yaşında bir çocuğa, çalıştığı iş yerinde hap verilerek kaçırılmış, sonrasında tecavüz edilerek yol kenarına atılmış. Bu çocuğun yaşadıklarının ilk olmadığını biliyoruz ama son olmasını istiyoruz. Daha öncesinde de benzer pek çok durum yaşanmış ancak kadınlar yaşadıklarını dile getirmekte korktuklarını beyan etmişlerdir. Çünkü; uyuşturucu ve tecavüz çetesi çektikleri videolarla tehdit ederek kadınları ve genç erkekleri fuhuşa ve uyuşturucu ticaretine zorlamakta.”

“FUHUŞA ZORLANMAYA, UYUŞTURUCU ÇETELERİNE, TECAVÜZE GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

“Tarsus’ta neler oluyor diye soruyoruz?” diyen Çiğdem Göksoy, “İş Güvenceli ve güvenli bir ortamda çalışmak her yurttaşın hakkı iken kadınlar ve çocukların iş ortamında yaşadıkları bu durum kabul edilemez. Kadınları ve çocukları hedef alan suç çetesinin durdurulması için adli makamları ve hükümeti görevini yapmaya çağırıyoruz. Bizler de bu durumun takipçisi olacağımızı, susmayacağımızı ve fuhuşa zorlanmaya, uyuşturucu çetelerine, tecavüze geçit vermeyeceğimizi ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

PİRHA/TARSUS

Diğer Haberler