Mersin’de ‘Kesişimsellik Perspektifinden Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ konulu panel düzenlendi

PİRHA- Mimoza Kadın Derneği ve 7 Renk Derneği tarafından ‘Kesişimsellik Perspektifinden Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ konulu panel yapıldı. Panelde adaletsizlik ve şiddetin paralel bir şekilde devam etti

 

 

Mimoza Kadın Derneği ve 7 Renk Derneği tarafından ‘Kesişimsellik Perspektifinden Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ konulu panel düzenledi. Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği’nden Sevinç Ünal ve Dr. Engin Fırat, İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin’in katıldığı panelin moderatörlüğünü Çiğdem Göksoy yaptı.
Kadınların yoğunlukta katıldığı panelde ilk olarak konuşan Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği’nden Sevinç Ünal, “Toplumsal rollerin arasında kadınlar LGBTİ+ lar ve dezavantajlı gruplar ayırımcılığa maruz kalıyor. Siz nasıl eşitsizlikle mücadele edeceksiniz? Eylem planlarını uygulamıyorsanız nasıl eşitsizliği ortadan kaldıracaksınız? Şiddet eşitsizlikten kaynaklı devam ediyor” dedi.
Sevinç Ünal’ın ardından panele çevrimiçi katılan İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin de, adaletsizliğin her alanda var olduğunu, kadınlar ve dezavantajlılar üzerinden bu adaletsizliğin katlandığını ifade ederek, karşılaştıkları şiddet ve adaletsizliğe dar örnekler verdi.
Dr. Engin Fırat ise, erkekler ile yaptıkları çalışmalardan bahsederek, erkeklerin dönüşebilmesi şiddetin sonlandırılması için daha fazla çalışılması gerektiğinin altını çizdi.
Panel soru-cevap ile sona erdi.
PİRHA/MERSİN

 

Diğer Haberler