Şoförlere kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda eğitim verilecek

‘Şiddeti Frenliyoruz’ projesi kapsamında şoförler, kadına ve çocuğa yönelik şiddetle mücadelede yasal süreçler ve mekanizmalar hakkında eğitim görecek. Şoförlere, şiddete maruz kalan bir kadının taksilerine binmesi durumunda nasıl bir yönlendirmede bulunabileceklerine dair bilgiler de verilecek.

Şiddete maruz kalan kadınlar ile yapılan görüşmeler sonucunda kadınların şiddet ortamından uzaklaşma durumunda özellikle gece taksi kullandıkları belirtildi. Buradan yola çıkarak, şiddete uğrayan bir kadının nerelere yönlendirileceğine dair şoförlere gerekli bilgilendirilmeler yapılması amacıyla ‘Şiddeti Frenliyoruz’ projesi hayata geçirildi. Mersin, Van, Edirne ve Trabzon’dan kadın örgütleri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Şiddete Sıfır Tolerans protokolü imzaladı.

Şoförler şiddet mağdurunu gerekli mercilere yönlendirebilecek

Mersin’den Mimoza Kadın Derneği, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Şiddete Sıfır Tolerans protokolünü 8 Mart haftasında imzaladı. Bu protokole göre; taksi şoförleri ayrımcılık, toplumsal cinsiyet ve cinsiyet temelli şiddet, kadına ve çocuğa yönelik şiddetle mücadelede yasal süreçler ve mekanizmalar hakkında eğitim alacak. Şiddete maruz kalan bir kadının taksilerine binmesi durumunda yasalara ve yönlendirilecek kurumlara dair bilgilenmeleri sağlanacak. 4 ilde Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası işbirliği ile gerçekleşen projede bir manifesto hazırlanması ve tüm eğitimleri alan duraklarda manifestonun yer alması, taksilerde broşürlerin olması ve araçlarda bulunan materyallerle 7/24 şiddet hattı yaygınlaşması ile fark yaratılmaya çalışılacak.

“Şiddetle her alanda mücadele edeceğiz”

Mimoza Kadın Derneği Başkanı Çiğdem Göksoy, ‘Şiddeti Frenliyoruz’ projesinin uygulayıcısı olmalarının kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Şiddetle her alanda mücadele edeceklerini belirten Göksoy, “Her gün en az 3 kadının öldürüldüğü,  kadınların çevresindeki erkekler tarafından şiddete uğradığı, kadınların evlerinde bile güvende olmadığı bir süreçte bunun önüne geçebilmek adına kadın örgütleri tarafından bir takım çalışmalar yapılıyor. Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında  “Şiddeti frenliyoruz” projesi de bu çalışmalardan biri. Mimoza Kadın Derneği olarak bu çalışmanın Mersin uygulayıcısı olmak bizim için önemli. Dernek olarak 8 Mart Dünya Kadınlar günü haftası kapsamında Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası ile protokolümüzü imzaladık. Odaya da katkıları için şimdiden teşekkür ederiz. İyi ve sonuç verici bir çalışma olacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler