ŞOFÖRLER ‘ŞİDDETE DUR’ DİYECEK

Mor Salkım ve Mimoza Kadın Derneği’nin 4 ilde gerçekleştirdiği ‘şiddeti frenliyoruz’ projesi için Mersin’de belirlenen 150 taksi şoförü hedefine ulaşıldı.

Esra YILDIZ-MERSİN (TANIK HABER)-Geçtiğimiz aylarda Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Mimoza ve Mor Salkım kadın dernekleri arasında ‘Ayrımcılık ve kadına yönelik şiddetle mücadele’ projesi kapsamında protokol imzalanmış, şoförlere bu konuda eğitim verilerek ve taksilere ‘Şiddeti Frenliyoruz’ çıkartmaları yapıştırılması planlanmıştı.  Protokolde; ülke genelinde 2019 yılında 474 ve 2020 yılında ise 300 kadın cinayeti işlendiğine dikkat çekilerek kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için ulusalda ve yerelde kadın kurumları, sivil toplum örgütleri ve özel sektör işbirliği ile verimli sonuçlar elde etmeye yönelik eylem planı oluşturulduğu, bu eylem planına Bursa Mudanya’dan sonra Mersin’in de katılmasının mücadelenin başarıya ulaşmasında umut verici olduğu belirtilmişti.

MERSİN’DE 150 ŞOFÖRE ULAŞILDI

projenin Mersin ayağı Otogar Taksi Durağında eğitimlere başlamış, Mimoza Kadın Derneği üyeleri taksi durağına giderek, şoförlere proje kapsamında eğitim vermişti. Dernek üyeleri bu kez de İstasyon Taksi Durağına giderek şoförlere gereken eğitimleri verdi. Eğitim sonunda yine Türkçe, İngilizce, Kürtçe ve Arapça dillerinde hazırlanan kitapçıklar durağa ve şoförlere teslim edilirken, araçlara da ‘Şiddeti Frenliyoruz’ çıkartmaları yapıştırıldı. Mimoza Kadın Derneği’nden yapılan açıklamada, “Mimoza kadın derneği olarak yaptığımız bu çalışmadan çok olumlu sonuçlar ve tepkiler aldık. Basın epeyce ilgi gösterdi.  Avukatımız Figen Alp belirlediğimiz taksi duraklarında şoförlere hukuki detayları anlatarak gelen soruları cevaplıyor. Sosyolog Ülfiye Özcan ve sosyal hizmet uzmanı gülbahar güzel ile çalışma yürütülüyor.  Hedefimiz 150 şoföre ulaşmaktı ve bu hedefe ulaşıldı” denildi.

Diğer Haberler